Hoppa till innehållet

Företagare som borgar för företagares framtid

Ansök om Mikroborgen

Ansökan är ej bindande. Ett borgensbeslut gäller i 6 månader.

Så här ansöker du

Sänd samtliga signerade och ifyllda formulär som pdf-filer till kontakt@garantia.se alternativt per post till:

Garantia ekonomisk förening
Skolgatan 11
921 31 Lycksele

Handläggningstid

Är uppgifterna rätt ifyllda och din bank/finansinstitut är klar med sitt beslut har du därefter ett besked inom fem arbetsdagar. Vi kan även pröva din ansökan före du kontaktar någon bank/finansinstitut. Du får på så sätt ett tydligare utgångsläge inför din dialog/förhandling.

Upplägg och kostnader

Kan sökas av både nystartade och äldre företag med färre än 10 anställda och med högst 20 miljoner SEK i årsomsättning. Avser enkel borgen och gäller för en tid om maximalt fem år. Maximalt borgensbelopp är 100% av bakomliggande lån som får uppgå till maximalt  240 000 SEK. Nedsättning av Garantias ansvar över tid görs proportionellt. Borgensåtagandet upphör helt att gälla på i borgensförbindelsen angiven dag för upphörande.Som medlem i Garantia debiteras företaget 2,5% i årsavgift, kvartalsvis i förskott på utestående borgensbelopp.

Återförsäkran i EIF

Mikroborgen kan uppgå till maximalt 100% av ett bakomliggande lån som får uppgå till maximalt 240 000 SEK. Tack vare vårt avtal med Europeiska Investeringsfonden och programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI) kan vi sänka vår årsavgift från 4% till 2,5% på beviljat borgensbelopp.Mer information om programmet
EU-kommissionen 
EIF

Produktblad Mikroborgen
Garantias personuppgiftspolicy

Har du frågor?

Se samlade frågor och svar 

Eller kontakta oss på
0950 - 699 799
kontakt@garantia.se

Org.nr: 769610-7791
Bankgiro: 5698-2002