Hoppa till innehållet

Företagare som borgar för företagares framtid

VOON

Den 20 december, 2017, öppnade Västernorrlands första medborgarägda vårdcentral i form av en ekonomisk förening, i Sollefteå. Medlemmarna i den ekonomiska föreningen har själva satsat 1,7 miljoner i inledningsskedet och det var en glädjens och segerns dag för föreningens medlemmar, patienter och personal när vårdcentralen äntligen kunde öppna.

Redan första dagen strömmade många medborgare till för att lista sig på vårdcentralen och flera fick direkt möjlighet att få hjälp och träffa en läkare, en sjuksköterska eller en sjukgymnast. Fantastisk upplevelse!

Tack Garantia för ert otroliga stöd och tålamod i den utdragna processen
- Verksamheten kommer inledningsvis att erbjuda samma utbud av service som Landstinget Västernorrlands hälsocentraler samt mer specialiserade konsultationer inom smärta och invärtesmedicin, säger Stefan Kanerva ordförande för VOON. Målet är att bygga vård från livets början till livets slutskede.

- Tack Garantia för ert otroliga stöd och tålamod i den utdragna processen! Öppningsdagen av vårdcentralen var ett stort ögonblick och ett resultat av uthålligt och intensivt arbete av styrelsen, verksamhetchefen och föreningens medlemmar samt ett lösningsfokuserat samarbete med finansiärer och Garantia, informerar styrelseledamoten Kerstin Brandelius, som under resans gång varit kontaktperson med Garantia.
Namn: VOON - Ekonomiska föreningen Vård och Omsorg i Norrland

Ort: Sollefteå

Verksamhet: Bygger framtidens vårdlösning i Ådalen och öppnade i steg 1 den medborgarägda Vårdcentralen Sollefteå Centrum i december 2017.

Medlem: Sedan 2017

 

www.voon.se